Trăim într-o lume în continuă dezvoltare și mișcare în toate domeniile, lucru ce ne îndeamnă să menținem un ritm alert. Timpul pe care ni-l acordăm este din ce în ce mai scurt, motiv pentru care apelăm la diferite scurtături pentru a ne oferi toată atenția de care avem nevoie. Fie că vorbim de petrecerea timpului liber, fie de achiziționarea unor produse noi, mediul online câștigă tot mai mult teren. Firmele și companiile și-au lărgit orizonturile în comunicarea și publicitatea online, iar altele și-au mutat afacerile sau și-au deschis magazine online în diferite domenii.

În ultimii ani, domeniul peisagisticii și al horticulturii a beneficiat de o creștere în lumea online, apărând din ce în ce mai multe magazine ce prezintă și vând diferite produse dendrologice și floricole. Ca la orice magazin online, trebuie să avem grijă ca produsul pe care îl comandăm să corespundă cerințelor noastre. Este greu să ne dăm seama dacă planta pe care o alegem este sănătoasă sau dacă coincide cu descrierile ce apar pentru produsul respectiv. Păi și atunci cum facem acest lucru? Pe ce ne putem baza atunci cand facem o comandă?

În acest articol vă vom oferi câteva sfaturi despre modul în care puteți alege și comanda plante și flori de pe magazinele online.

  • Recenzii

Atunci când căutam o plantă pe internet, avem posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de magazine ce oferă același produs cu prețuri și mărimi diferite. Pentru a ne face alegerea mai ușoară putem căuta recenzii sau comentarii despre firma respectivă.  Acestea pot face diferența dintre o firmă mai mult sau mai puțin profesionistă. Este recomandat să optați pentru o firmă care se ocupă exclusiv în domeniul peisagisticii sau horticulturii. Aici puteți afla mai multe detalii sau sfaturi despre îngrijirea plantelor pe care doriți să le achiziționați.

  • Poze reale cu plantele dorite

Primul lucru pe care îl facem când alegem o plantă, este să ne ghidăm după poza etichetată cu numele acesteia. De multe ori observăm poze cu plante care nu corespund cu descrierile de mărime sau culoare ce apar in magazinul online. În acest caz puteți contacta firma respectivă cerând poze reale cu plantele dorite. Astfel puteți adresa întrebări dacă aveți nelămuriri asupra speciei de plantă pe care doriți să o cumpărați. Este bine să aveți o comunicare bună cu firma respectivă, deoarece în acest fel vă puteți da seama dacă sunt sau nu de încredere.

Când primiți pozele reale ale plantei trebuie să vă uitați cu atenție la frunze, ramuri, flori (dacă există), pentru a putea observa dacă planta este sănătoasă și dacă corespunde cu descrierea făcută pe pagina magazinului.

  • Modul de împachetare și livrare

Înainte de a apăsa pe butonul „Aruncă în coș”, este bine să vă informați despre modul în care se face împachetarea și transportul produselor. Planta este un organism viu ce are nevoie de condiții propice de depozitare, împachetare și livrare. Indiferent cât de bine arată planta în realitate, dacă aceasta este livrată în condiții improprii, în funcție de distanță planta poate suferi de pe urma transportului, schimbându-și total aspectul. În funcție de mărimea și greutatea acesteia, planta trebuie ancorată și susținută pentru a nu se produce diferite accidente. Este de preferat ca firma de unde achiziționați plantele să se ocupe și de transportul acestora, deoarece aceasta cunoaște modul corect de depozitare și livrare a lor. Dacă această informație nu o veți găsi la categoria „Termeni și condiții”, puteți contacta direct magazinul respectiv.

Cum am amintit și mai devreme, este importantă comunicarea directă cu firma, pepiniera sau magazinul ce deține plantele și florile, pentru a afla cât mai multe detalii despre produsele pe care doriți să le achiziționati. Firma noastră vă oferă produse de calitate pentru grădinile sau spațiile interioare pentru a vă bucura de natura ce vă înconjoară.

Sursă imagine:

https://ro.pinterest.com/pin/564146290813882292/

Please follow and like us:
error